وقتی ناراحت یا خسته هستید چه چیزی میتواند حال شما را بهتر کند؟ قطعا پاسخهای شما به این سوال بسیار متفاوت است اما دفعه بعدی که احساس ناخوشایندی داشتید، موسیقی مورد علاقهتان را پلی کنید و بعد از این کار دوباره به سوال من پاسخ دهید! اگر در تاریخ بشر حتی به صدها سال قبل هم برگردیم متوجه میشویم که همیشه و در همه تمدنها موسیقی جایگاه مهم و ویژهای داشتهاست.
اگرچه در گذر زمان آلات نواختن موسیقی و سبک موسیقی تغییراتی داشته است؛ اما در گذر زمان جایگاه این هنر بین مردم نه تنها کمرنگ نشدهاست بلکه روزبهروز به محبوبیت آن افزوده شدهاست. فکر میکنید تنها هدف از گوش دادن به موسیقی ایجاد حال خوب، لذت بردن یا رسیدن به آرامش است؟ آیا خبر دارید که گوش دادن به موسیقی چه تاثیر شگفتانگیزی بر روی افزایش تمرکز و تقویت حافظه دارد؟ تا انتها این مقاله را مطالعه کنید تا با تاثیر موسیقی بر حافظه و مغز انسان آشنا شوید.
موسیقی علاوه بر تقویت حافظه، روی قسمتهای مختلف مغز ما چنین تاثیراتی دارد:
فرض کنید در یک کتاب فروشی انبوهی از کتابهای مهم و ارزشمند وجود دارد اما این کتابها کاملا بینظم و درهم و برهم چیده شدهاند، اگر روزی شما به کتابی از این کتاب فروشی احتیاج داشته باشید به سختی آن را پیدا میکنید یا ممکن است اصلا در چنین بینظمی دستتان به کتاب مورد نظر نرسد. فرض کنیم کتابدار باتجربهای این کتابها را با دقت مرتب کند چه اتفاقی میافتد؟ طبیعتا در کمترین زمان ممکن و با کمی جستجو کتاب مورد نظرتان را پیدا میکنید.
حافظه انسان هم تقریبا به همین روش کار میکند؛ یعنی شما هر روز انبوهی از اطلاعات را وارد مغزتان میکنید و اگر موفق نشوید این اطلاعات را مرتب کنید، بعدها دسترسی به آنها برایتان امکان پذیر نخواهد بود و این یعنی فراموشی اطلاعات! مراحل حافظه شامل رمز گذاری، حفظ و بازیابی است، برای طی شدن این مراحل و به حافظه سپردن مطالب، لازم است مغز توسط گیرندههای حسی تحریک شود.